Шосткинці подарували краєзнавчому музею монети ХVІІІ століття і ретро-фото з історією не нерозділене кохання

З кожним роком все більше шосткинців долучаються до співпраці з музеями міста, повідомляє Шосткинський міськрада. Багато допомагали в створенні меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам`ять». Днями дві шосткинські сім’ї передали в міський краєзнавчий музей цінні експонати – колекцію з 4 старовинних монет і «дореволюційну» фотографію.

Цікаво, що монети були знайдені на території нашого краю і виготовлені в першій половині ХVІІІ століття, в 1731, тисячі сімсот тридцять сім, +1738 і 1741 рр, передає shostka.info.

Історія фотографії теж незвичайна. За словами власника раритету, на ньому зображена молода дівчина (в майбутньому – дружина єгеря одного з повітів Харківської губернії). Красива панночка одягнена в традиційне українське вбрання. На зворотному боці фотографії дрібним дівочим почерком написана історія невдалого залицяння невідомого Казимира. За якими саме критеріями обирали українські красуні майбутніх чоловіків змінилися погляди дівчат Шостки на свій ідеал за 120 років, і всі подробиці цієї яскравої LOVESTORY можна дізнатися в Шосткинському краєзнавчому музеї.

Джерело: