Щодо мера Бурині Ладухи відкрили кримінальну справу за хуліганство в міськраді

Як стало відомо редакції сайту “Сумські дебати”, підозру за фактом грубого порушення громадського порядку та тривалого перешкоджання нормальній діяльності міської ради, що супроводжувалось спричиненням тілесних ушкоджень посадовим особам, повідомлено міському голові Бурині Віктору Ладусі. Прокуратура ж офіційно не вказала його імені, а поінформувала, що йдеться про одного з міських голів Конотопського району.

Нагадаємо, події відбувались 18 листопада 2021 року в приміщенні міської ради. У кабінет секретаря вказаної міської ради, який до того часу виконував обов’язки міського голови, зайшов поновлений рішенням суду на посаді очільник міста у супроводі двох осіб. Проявляючи особливу зухвалість та викрикуючи образливі та погрозливі висловлювання, міський голова вимагав у секретаря віддати йому печатку, негайно покинути службовий кабінет та будівлю міської ради. Оскільки секретар відмовився виконати вимоги, міський голова разом з двома спільниками, застосовуючи фізичну силу та наносячи удари, виштовхали його із кабінету в коридор, а потім і на вулицю. Заступника міського голови, який намагався завадити їх протиправним діям, також силою змусили покинути будівлю міської ради.

Відповідно до висновку експертизи, секретарю міської ради та заступнику міського голови спричинено легкі тілесні ушкодження.

Разом з тим, за фактом грубого порушення громадського порядку повідомлено про підозру одному із чоловіків, який супроводжував міського голову та застосовував силу до посадовців. Стосовно іншого триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше тітушки Віктора Ладухи влаштували бійку в місцевому АТБ і нецензурно ображали працівників поліції, після чого їм було оголошено про підозру у вчиненні хуліганства.