«Ще ніколи до Сум не відправляти стільки аналізів на COVID-19» – головлікар ЦРЛ

Головний лікар Центральної районної лікарні Олег Штогрин розповів про стан шосткинця, в якого виявили коронавірус.

53-річний чоловік поступив до інфекційного відділення ЦРЛ у понеділок. Напередодні він був госпіталізований до кардіологічного відділення з болями в серці. Пацієнта дообстежили: зробили рентгенологічне дослідження легенів та експрес-тест на COVID-19, який виявився позитивним.

Учора ввечері був отриманий результат ПЛР-дослідження. Він теж виявився позитивним. «Стан хворого по клініці коронавірусу не важкий. Пацієнта більше турбують проблеми з серцем. Це може бути як хронічне загострення, а може бути проявом коронавірусної інфекції», — розповів Олег Штогрин.

Головний лікар лікарні повідомив, що в інфекційне відділення була госпіталізована і мати пацієнта. У жінки похилого віку клінічні прояви коронавірусної інфекції.

Шосткинець, котрий захворів на COVID-19, повернувся з Москви і не пішов на самоізоляцію. Коли йому стало зде, пішов до лікарні. Про те, що приїхав із Москви, у ЦРЛ не зізнався… Сьогодні у 33 шосткинців, які контактували з хворим на коронавірус, взяли аналізи. За словами Олега Штогрина, ще ніколи до Сум не відправляти стільки аналізів на COVID-19.

Згідно з інформацією керівника ЦРЛ, кардіологічне відділення поки припинило прийом хворих. Ургентні хворі будуть госпіталізуватися в терапевтичне відділення, пише shostka.info.

Джерело: