Ще 120 МАФів демонтують у Сумах

Про це сьогодні, 9 вересня, під час брифінгу щодо демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, гаражів тощо зазначив перший заступник міського голови Сум Володимир Войтенко. За його словами, зупинку мають встановити після ремонту дорожнього покриття вулиці Харківської до вулиці Лінійної.

«На Сергія Табали зараз теж павільйони, але навіси там лишилися, які дають змогу сховатися від дощу. Зараз ремонтуватиметься дорожнє покриття повністю на Харківській до Лінійної. Тоді буде новий зупинковий комплекс. Маю надію, що це буде по закінченню робіт по Харківській», — розповів Войтенко.

Щодо того, чому встановлення зупинок затягується, як, наприклад, біля школи на вулиці Івана Харитоненка, заступник мера відповів, що процеси не затягуються, а виконуютьсяза потребою. «Міський голова наголошує на тому, що якщо ми маємо змогу встановити швидко павільйон, зупинку сучасну – то відразу виконуємо демонтаж (старої). Але якщо є проблема із встановленням сучасного павільйона на зупинці, то, звичайно, процес відтягується. І, звичайно, якщо буде рішення Департаменту по встановленню – то ми відразу виконуємо роботи по демонтажу», — зазначив Володимир Войтенко.

Загалом запланували демонтувати ще 120 МАФів. Здебільшого, це гаражі за зверненнями громадян. Їх почали демонтувати з цього року. Також у планах незаконно розміщені вивіски і рекламоносії. За останні чотири роки демонтували 134 МАФи, 55 із них – самі власники.

Найбільшими об’єктом, який демонтували, є магазин біля 4-ї школи, зупинкові комплекси по Петропавлівській та зупинка біля «Мануфактури». Наразі там демонтували магазин і встановлюють новий зупинковий комплекс. Замощення зупинок тротуарною плиткою по Харківській планують завершити в жовтні.

sumy.today