Сергій Банніков: Ринок пального на Сумщині повинен працювати виключно у правовому полі

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія БАННІКОВА відбулось чергове засідання міжвідомчої робочої групи для проведення спільних заходів щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним на території області.

«Бізнес і ринок пального на Сумщині повинні працювати виключно у правовому полі. Тому нам потрібно активізувати роботу щодо забезпечення належного контролю», – зазначив на початку засідання заступник голови облдержадміністрації Сергій Банніков.

На засіданні йшлося про координацію й активізацію роботи  правоохоронних органів та інших державних структур із контролюючими функціями щодо виявлення та притягнення до відповідальності  власників нелегальних АЗС.

Присутні обговорили проведені правоохоронними та фіскальними органами заходи із протидії незаконному обігу пального на Сумщині з урахуванням  карантинних обмежень та  змін у законодавчому полі щодо цього напрямку підприємницької діяльності. Визначилися щодо запланованих надалі дій.

За результатами засідання Сергій Банніков доручив сформувати перелік ризикових об’єктів та розробити графік їх комплексних перевірок відповідними правоохоронними та контролюючими органами задля недопущення порушень чинного законодавства та забезпечення  фінансових надходжень згідно з ліцензійною діяльністю АЗС.

«Я  неодноразово підкреслював, що будь-яка підприємницька діяльність в галузі  торгівлі  пальним без сплати відповідних платежів, без ліцензії – це фактично вкрадені  гроші  з розвитку територіальних громад. Ми повинні мати абсолютно нульову толерантність по відношенню  до таких процесів. Або легалізація та отримання ліцензії, або демонтаж та закриття – альтернативи не існує», – зауважив заступник голови облдержадміністрації.

Джерело: