Рятувальники провели рейд щодо пожежної безпеки під час збирання зернових

Щоб уберегти врожай від імовірних пожеж, 17 липня фахівці ДСНС Конотопського міськрайонного відділу провели об’їзд полів ранніх зернових культур, на яких проводилося збирання врожаю, та поспілкувалися з працівниками сільгосппідприємств Конотопського району.

Гарним прикладом для наслідування під час цього рейду були відзначені відповідальні господарі підприємств ТОВ «Ранок – Гамаліївка», ТОВ «БІО ЛАТ», ТОВ «Дубов’язівський елеватор», які продемонстрували, як має бути організований процес збирання, зберігання та переробки зернових.

Окрему увагу співробітники Служби порятунку приділили необхідності чергування добровільних пожежних дружин, наявності первинних засобів пожежогасіння, перевірці їхньої справності та придатності, а також нагадали про їх призначення та правила користування. Рятувальники акцентували увагу аграріїв на правилах пожежної безпеки під час жнив та першочергових діях у разі виникнення пожежі.

Слід мати на увазі, що в період збирання зернових культур суворо забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та пожнивних залишків призводять до пожеж на сусідніх полях, до вимкнення повітряних ліній електропередач, а також пожеж лісопосадкових смуг. Внаслідок цього державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Дане порушення несе за собою адміністративне або кримінальне покарання, – наголосили рятувальники.

Джерело: