Роменські лісівники вчаться вирощувати бонсай

Працівники Роменського лісового господарства відвідали розсадник декоративних культур «Осокор» на Полтавщині, де підвищили кваліфікацію, отримали новий досвід та навчились вирощувати рослини за новітніми технологіями. Можливо, скоро ми побачимо справжній японський бонсай та нівакі на Роменщині.

Окрім заготівлі деревини ДП «Роменський лісгосп» займається вирощуванням декоративних рослин. В розсадниках підприємства окрім посадкового матеріалу для відновлення лісів налічується понад 60 видів декоративних росли, серед яких туя, самшит, ялівець, ялина та інші. Також в наявності троянди, азалії, рододендрон, магнолія та сакури. Всі ці рослини широко використовуються в озелененні міст та присадибних ділянок.

За минулий рік Роменським лісгоспом було отримано прибутку за реалізацію декоративних рослин більш ніж 650 тис. грн. За 6 місяців поточного року вже реалізовано декоративних рослин на понад 500 тис. грн.

З метою підвищення кваліфікації працівників, переймання досвіду, збільшення біорізноманіття розсадника, ознайомлення з новітніми технологіями вирощування декоративних рослин, працівники лісгоспу щорічно відвідують розсадник декоративних культур «Осокор», що на Полтавщині. Цей рік не став вийнятком і от сьогодні спеціалісти підприємства мали нагоду відвідати це чудове місце.  Поділитися своїми спостереженнями та досвідом  з’їхалися представники різних областей: Київської, Вінницької, Сумської, Черкаської.

Поспілкувавшись з професіоналами з «Осокору» та гостями з інших регіонів , наші працівники підвищили свою професійність, закріпили теоретичні знання з вирощування декоративного та посадкового матеріалу, технологій поливу та догляду, ознайомились з техніками вирощування декоративних рослин різних форм та розмірів такими як бонсай та нівакі.

Джерело: