Роман Грищенко: Це велике свято небайдужих людей, завдяки самовідданій і невтомній праці яких реалізується державна соціальна політика України

Шановні працівники соціальної сфери!

Дозвольте привітати Вас з професійним святом – Днем працівника соціальної сфери. Це велике свято небайдужих людей, завдяки самовідданій і невтомній праці яких реалізується державна соціальна політика України.

Я дякую всім структурам, які працюють в Сумській області і так чи інакше допомагають людям у вирішенні їх життєво важливих питань, зокрема: системі соціального захисту населення, Центру зайнятості, Держпраці, структурам Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю України, Службі у справах дітей та Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді області.

Соціальна сфера Сумщини має розгалужену структуру, що включає в себе 73 підрозділи. Їх працівники на сьогодні забезпечують соціальний захист 254,7 тис. осіб, які відповідно до 24 законів України мають право на державні соціальні допомоги, пільги та компенсаційні виплати, у тому числі: 34,3 тис. ветеранів війни , 95,6 тис. ветеранів праці, 67,1 тис. дітей війни, 11,6 тис. громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 4,7 тис. ветеранів військової служби та органів внутрішніх справ, 178,9 тис. пенсіонерів, 30,4 тис. осіб з інвалідністю, 19,4 тис. батьків та дітей з багатодітних сімей, 6,9 тис. осіб, які користуються пільгами за професійною ознакою та інших.

На працівників сфери соціального захисту населення покладена надзвичайна відповідальність, що вимагає сумлінного виконання службових обов’язків, великої витримки та професіоналізму і, як правило, індивідуального підходу в роботі з кожним громадянином. Особливо актуально це постало в умовах запровадження карантинних заходів.

Характерність соціальної сфери полягає в тому, що ніколи не можна бути повністю задоволеним результатом своєї роботи, доки актуальними залишаються питання гендерної нерівності, обмежених фізичних можливостей, заборгованості з виплати заробітної плати, бідності, вимушено переміщених осіб.

Чим раніше буде «підхоплена» увагою вразлива людина – тим легшим буде шлях її «соціального відновлення». Усе це залежить від вас, шановні працівники соціальної сфери Сумщини!

Міцного Вам здоров’я, успіхів в роботі, сімейного затишку та нових звершень на благо Української держави.

Вірю у Вас!

 

З повагою,

Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО

Джерело: