«Робимо Сумщину центром дуальної освіти в Україні», – Губернатор

Відкриваючи на базі Машинобудівного коледжу СумДУ Центр дуальної освіти, голова Сумської облдержадміністрації зазначив: «Наша молодь буде навчатися на сучасному обладнанні, а потім використовувати свої вміння на європейських виробництвах, але не за кордоном, а в Україні та на Сумщині зокрема».

Голова облдержадміністрації разом із головою підкомітету з питань професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти,Верховної Ради України Ольгою КОВАЛЬ, народними депутатами від Сумщини та освітянами оглянув обладнання, на якому відтепер працюватимуть студенти в центрі дуальної освіти.

«Я дякую всім, хто займався розбудовою цього центру, особливо керівництву групи компаній «Технологія». – Це дуже важливо, що наші студенти відразу закріплюють теоретичне навчання, проводячи виробничу практику на готових сучасних станках, на яких потім працюватимуть після закінчення коледжу. Я дякую й за те, що студенти проходять оплачувану практику. І це дуже важливо, адже вони отримують першу у своєму житті заробітну плату», – зазначив Роман ГРИЩЕНКО.

Як повідомила Ольга Коваль, дуальна освіта в країнах Європи є однією із най розповсюджених форм навчання, особливо фахівців технічних спеціальностей. Наразі в Україні дана форма навчання працює лише у вигляді пілотних проєктів. І центр дуальної освіти на Сумщині є успішним кейсом, який може слугувати прикладом для всіх закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти в Україні.

Джерело: