Річниця Шосткинської військової частини

1 липня Шосткинська військова частина 3022 Національної гвардії України відсвяткувала 28-ту річницю з дня створення. На урочистостях, крім особового складу, були присутні представники міської та районної влади, депутатського корпусу, підприємств міста.

До військовослужбовців з вітальним словом звернувся командир частини, полковник Олександр Желновач:

» Сьогодні вперше в такому масштабі особовий склад нашої військової частини, а також ще 20 військових частин Національної гвардії України святкують свій день народження. Цей день в першу чергу характеризує вагомий вклад особового складу в розбудову держави, довіру народу України до військовослужбовців Національної гвардії. Сьогодні ми отримали багато привітань, нас вітає керівництво НГУ, командири інших частин, люди, для яких мужність і честь – це не просто слова. Від себе особисто, від начальника Головного управління НГУ генерал-майора Олега Головінова, від командуючого Національної гвардії України зичу всім міцного здоров’я, сімейного благополуччя, мирного неба над головою. Нехай кількість заступань на службу відповідає кількості повернень додому. Міцного тилу і домашнього затишку. Зі святом!».

Кращі військовослужбовці були нагороджені грамотами міського голови, Шосткинської РДА та міських підприємств, передає shostka.info.

Від «Імпульсу» військова частина отримала в подарунок знамените «Зоряне небо» — барвистий феєрверк, який випускає завод.

Благословив нацгвардійців на ратну службу капелан частини 3022 отець Сергій. Після спільної молитви священнослужитель окропив особовий склад святою водою.

У ході урочистої церемонії був озвучений наказ командира військової частини про заохочення особового складу. Військовослужбовці відзначені грамотами та преміями.

Олександр Желновач вручив відомчу заохочувальну відзнаку — нагрудний знак «За доблесні службу» капітану роти матеріально-технічного забезпечення Євгену Швабському. Грмотою Національної гвардії України був відзначений капітан Іван Волощук.

На завершення офіційної церемонії військовослужбовці пройшли урочистим маршем по плацу рідної частини.

Джерело: