Реалізація спільних з державою проєктів дасть поштовх до успішного розвитку Сумської громади, – Олександр Лисенко

Очільник українського парламенту Дмитро РАЗУМКОВ та міський голова Олександр ЛИСЕНКО обговорили можливість реалізації спільних проєктів, в тому числі в рамках фінансування ДФРР, покликаних сприяти розвитку Сумської міської ОТГ.

Очільник Сум висловив сподівання на державну підтримку низки важливих для міста проєктів з реконструкції та будівництва об’єктів інфраструктури, а саме: капітальний ремонт Харківського та Білопільських мостів, продовження будівництва дитячого садочка в 12 мікрорайоні, реконструкція міських каналізаційних очисних споруд КП «Міськводоканал» потужністю 60 тис. м/добу з виділенням першої черги будівництва потужністю 30 тис. м3 /добу (наразі розробляється проєктна документація), реконструкція (санація) самотічних каналізаційних колекторів, нове будівництво свердловини №15 на нижню крейду з розширеним контуром на Лепехівському водозаборі, реконструкція приміщення КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» (двоповерховий корпус, водолікувальний корпус) з проведенням заходів з енергозбереження і термомодернізації.

«Цього року нами було розроблено Детальний план територій Індустріального парку «Суми». Наступним етапом є розробка проєкту кошторисної документації на облаштування парку, а вже потім саме облаштування інженерно-транспортної інфраструктури до його меж. І от на останньому етапі нам необхідна допомога держави, адже для міського бюджету сума коштів є завеликою, – зауважив міський голова. – Переконаний, що реалізація спільних з державою проєктів дасть поштовх до успішного розвитку Сумської громади».

Окрім того, очільник Сум порушив питання винесення на голосування депутатів Верховної Ради України кількох важливих законопроєктів.

«Інтенсивність розвитку міста залежить від налагодження співпраці між органами влади усіх рівнів. Я радий, що у розмові з Дмитром Олександровичем та депутатами ми знайшли консенсус та спільне бачення, того у якому напрямку повинне розвиватись місто», – підсумував очільник міста.

Посадовці та депутати здійснили екскурсію центральною частиною Сум, прогулялись вул. Козацький Вал та піднялись на Театральну площу. Тут міський голова продемонстрував гостям проєкт реконструкції площі та зауважив, що з нинішнього року влада у Сумах звертає особливу увагу на відновлення центру міста.

Джерело: