Реакція сумчан на те, що люди мера Лисенка хочуть рейдернути кафе в центрі Сум

Сумчани обговорюють новину про те, що у центрі міста збираються незаконно демонтувати кафе, розташоване напроти художнього музею. Нагадаємо, за однією із версій рейдернути бізнес хочуть люди міського голови Олександра Лисенка.

Директор ТОВ «ІКСОРА-С» Анна Шуляк мріяла вдихнути нове життя у це місце, але за два роки відтоді, як вона придбала приміщення, так і не вдалося почати оновлення, бо міська влада не надала її підприємству жодного дозволу. Схоже, чиновників цілком влаштовував безлад поруч із закладами культури і те, що роками люди сюди ходили наче у громадський туалет.

І ось тепер намічений у мерії демонтаж може звести нанівець усі плани Анни Шуляк щодо перетворення території із занедбаної на привабливу для сумчан і туристів.

Водночас жителі обласного центру висловлюються за довгоочікуване наведення порядку на схилі Покровської площі і підтримують, аби там працювало кафе, в якому можна було б із задоволенням провести час.

Ось що сказали сумчани в опитуванні телеканалу СТС:

«Було б кайфово, якби там зробили якесь кафе з видом на міст. А так у центрі міста стоїть стара будівля, майже зруйнована, і люди ходять туди по маленькій нужді».

«Хотілося, щоб тут щось нове зробили, бо воно просто стоїть собі. Раніше кафе було начебто, а зараз просто земля пропадає».

«Я за те, щоб його або відкрили, або влаштували якусь локацію з певними обмеженими функціями кафе».

Активно коментують ситуацію з планами щодо демонтажу кафе на Покровській і користувачі Фейсбуку. На сторінках «Сумських дебатів» у соцмережі пишуть таке:

«Лисенко – забери руки 😡 Подиви який “хозяин” …рисуєтся!! Відсидів у кущах перші дні війни – тепер можна героя включать!!!»

«Треба мера рейдернуть»

«Треба спитати з лисенко за всі його діяння 😡 скільки Можно терпіти»

“Саме час , без суду та слідства. “Ответочку отримать”».

«Це вони вміють.А ось подивимося ,як міська рада забезпечить сумчан теплом взимку».

Поки директор ТОВ «ІКСОРА-С» Анна Шуляк заявляє про свавілля та грубе порушення закону зі сторони міської влади, остання розвиває вигідну для себе інформаційну кампанію. На офіційному сайті мерії, а також у Телеграм запустили опитування «Який об’єкт інфраструктури за адресою Покровська площа 1/2 Ви вважаєте доцільним?» і пропонують три відповіді: контактна скульптура та зона відпочинку; заклад громадського харчування; зелена зона та оглядовий майданчик.

Це підтверджує здогадки про те, що у міської влади вже є свої конкретні плани на вказану ділянку, а старим прийомом із опитуванням сумчанам хочуть показати, нібито починають новий проєкт за побажаннями місцевих жителів. Щоправда, у тому ж Телеграмі люди вже висловлюють побоювання, що в центрі пан Лисенко і команда хочуть встановити чергову потворну композицію, як у випадку з недолугим пам’ятником Ярославу Мудрому, і, що найбільш вірогідно, відмити гроші на спорудженні сумнівного об’єкту.

Зауважте, все це відбувається прямо зараз, коли в Україні продовжується кривава війна, коли в Сумах не облаштовано жодного нормального сховища і ніяк не зможуть довести до ладу підземний перехід. Напевно, коли на горизонті замайоріла можливість отримати серйозні відкати, решта проблем міста різко відходить на другий план…