Райрада поскаржилася на обласний Держгеокадастр голові Державної служби з питань геодезії

Депутати Ямпільської районної ради ухвалили звернення до голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру з приводу необґрунтованих відмов мешканцям району в оформленні земельних ділянок управлінням Держгеокадастру в Сумській області.

– За інформацією міських та селищних рад, Головним управлінням Держгеокадастру в Сумській області прийняті позитивні накази щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність лише 111 громадянам, – зазначила голова районної ради Ольга Губар. –При цьому, 45 з них не є мешканцями Ямпільського району, а деякі з них не проживають і в Сумській області. Вони мешкають в Харківській, Чернігівській і, навіть, Київській області. В той же час, 452 мешканцям у розробленні такої документації було відмовлено.

-Ми чудово розуміємо, що Держгеокадастр торгує нашою землею, а ми на це спокійно дивимося зі сторони, – заявив депутат районної ради Валентин Лесняк. — Я там був неодноразово і спілкувався з ними, а тому добре знаю їх позицію – відбитися любою ціною від того, щоб вирішити питання в інтересах людей. Вони там працюють з іншою метою – набити собі кишені.

Джерело: