Протягом 2020 року аудитори Сумщини забезпечили відшкодування втрат на суму 9,3 млн грн

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області протягом січня-липня 2020 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій та перевірок на загальну суму 9,3 млн гривень.

За підсумками здійснених державних фінансових аудитів впроваджено 48 пропозицій, з яких 20 ‒ спрямовані на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) – 16,5 млн грн.

Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів державного фінансового контролю прийняли 53 управлінських рішення.

Зокрема, матеріали 11 ревізій та перевірок управлінням передані до правоохоронних органів для відповідного реагування. Відтак правоохоронними органами розпочато 3 досудових розслідування та вручено 1 письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

У Сумській області 13 посадових осіб об’єктів контролю за допущені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності, 4 – до дисциплінарної та 10 – до матеріальної.

Джерело: