Проект мікрорайону “Еспланада” від “Сумбуд” отримав Премію Національної спілки архітекторів України

Підведені підсумки Огляду-конкурсу архітектурних проєктів і реалізованих об’єктів «Премія Національної спілки архітекторів України 2020». Він проводиться вже 17 років і за цей час став однією з найважливіших фахових подій архітектурної спільноти. Метою огляду-конкурсу є привернення уваги професіоналів та широкої громадськості до роботи архітекторів, популяризація і відзначення їх досягнень, а також підняття рівня архітектури в Україні.

Цьогоріч на розгляд журі, до складу якого ввійшли авторитетні архітектори та науковці, було подано 117 робіт з різних регіонів України. У результаті визначили переможців у шести номінаціях – містобудування; будівлі комплекси та споруди; багатоповерхові житлові будинки; малоповерхові житлові будинки; ландшафтна архітектура; інтер’єр. Особливо експерти відзначили проєкт сумчан щодо розбудови мікрорайону «Еспланада».

Так, спеціальну нагороду НСАУ отримали БІЛЕНКО Олександр Ісакович та БІЛЕНКО Валерій Олександрович за детальний план території між вул. Харківською, пр. Лушпи і вул. Івана Сірка у м. Суми.

Нагадаємо, найбільший в області проєкт – мікрорайон “Еспланада” – реалізує лідируюча компанія будівельного ринку міста Суми АТ «Сумбуд». Він складається з декількох десятків сучасних енергозберігаючих будинків, квартири в яких мають індивідуальне опалення і поліпшене планування, яке до того ж клієнт може змінити ще на стадії будівництва. «Еспланада» знаходиться в центральній частині Сум, між вул. Харківською та пр. Лушпи.

Унікальність споруджуваного мікрорайону «Еспланада», крім прекрасного місця розташування (район – на березі річки Псел, між двома найбільш відвідуваними торговельними центрами «Мануфактура» і «Лавина»), – також і в інфраструктурі, запланованій в проєкті, в самому підході до будівництва! Це і проєктований підземний паркінг, і підвищена енергоефективність будинків. Є в плані і будівництво школи і дитячого садка разом зі стадіоном.