Привітання з Днем Конституції від Романа Грищенка

Шановні жителі Сумщини!

Вітаю вас із Днем Конституції України!

Прийняття у 1996 році Основного закону нашої держави закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

24 роки поспіль цей документ є головним орієнтиром у забезпеченні прав людини, зміцненні демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства.

Українська Конституція, як спадкоємиця ідей та принципів, що були закладені ще Пилипом Орликом, – один з найбільш демократичних Основних Законів у світі. І головне – несе в собі надзвичайно цінну ідею про те, що держава функціонує для людини.

І сьогодні на наших очах Україна переживає важливі перетворення заради покращення життя наших громадян: впроваджуються галузеві реформи, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським і Урядом, в державі активно відбуваються процеси децентралізації, цифровізації та модернізації. І саме Конституція України є головним арбітром усіх цих починань.

Українське суспільство також змінюється і розвивається, однак Основний закон нашої держави залишається головним дороговказом та маркером, з яким ми постійно звіряємося.

Я переконаний, що Україна розпочинається з кожного з нас. Тож нехай віра у власні сили об’єднує нас на шляху утвердження ідеалів справедливості, рівності та свободи, можливості реалізуватися кожній особистості заради процвітання нашої держави!

Шануймо ідеї та принципи, що визначені в Основному законі України, та захищаймо їх разом!

З повагою,

Голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко

Джерело: