Потребує допомоги 16-річна дівчина з Сумщини

Це – Діана Лаврик, 16-річна мешканка Старого Села. З такою яскравою зовнішністю їй би зніматися у фотосесіях та прикрашати собою обкладинки модних журналів. Але всі її думки, так само, як і думки її родини, зараз спрямовані не на модельну (чи будь-яку іншу) кар’єру, а на боротьбу з наслідками важкої хвороби, пише sts.sumy.ua.

Остеосаркома лівої великої голеневої кістки. Саме так називається хвороба, що намагається зіпсувати життя цієї юної красуні.

А почалося все на початку квітня 2016 року: у Діани з’явилася температура під сорок, що не збивалася. Сільський педіатр призначив антибіотики. Після 10 днів лікування стан нормалізувався. Діана активно займалася туризмом, але після чергового зльоту в кінці травня почала скаржитися на болі в нозі, особливо вночі.

На початку червня звернулися до лікаря і з підозрою на абсцес зробили УЗД у приватній клініці. Запалення не підтвердили і направили дівчину на консультацію онколога в обласну лікарню, де виявили новоутворення.

З серпня 2016 року Діана початку лікування у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. Вже пройдено 16 курсів хіміотерапій, операція з ендопротезування. У травні 2017 року курс спецлікування закінчився.

Після першого обстеження зібралася рідина в прооперованому коліні, виявили інфекцію. Ендопротез видалили, встановили спейсер. У грудні повторно встановили ендопротез. Знову запалення. Лікування продовжили в інституті ортопедії. Ендопротез замінили конструкцією, що не гнеться, курс антибіотикотерапії допоміг.

Зараз дитину готують до операції в інституті патології хребта та суглобів ім. Ситенка.

Вартість ендопротезу – 730 тис. грн.

Таких коштів родині взяти просто ніде.

Якщо у вас є хоча б найменша можливість, допоможіть, будь ласка, цій чарівній дівчинці стати здоровою й жити повноцінним життям!

Реквізити для надання допомоги: Приватбанк, поповнення карти 5168 7427 1491 1447 (отримувач Лаврик Ірина Іванівна).

З будь-яких питань щодо цього ви можете звернутися до волонтера: 0955780301 Олена Бага.

Група у Facebook

Сайт допомоги дітям

 

Джерело: