Порушники завдали збитків рибному господарству Сумщини на понад 10 тисяч

23 жовтня держінспекторами Сумського рибоохоронного патруля зафіксовано грубе порушення Правил рибальства.

Інцидент стався на р. Десна біля с. Пирогівка Шосткинського району. Близько 21 години виявлений місцевий житель, який на дерев’яному човні за допомогою заборонених знарядь – двох сіток виловив 8 кг риби: щука – 22 екз., лин – 12 екз., краснопірка – 2 екз. та окунь – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 9 061 грн.

Того самого дня аналогічне правопорушення рибінспектори задокументували на водоймі біля с. Посад Роменського району. Близько 21 години рибалка за допомогою однієї сітки добув 4 екз. товстолобика, загальною вагою 6 кг. Сума збитку склала 1 020 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Вилучені знарядя лову передано на склад Сумського рибоохоронного патруля згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати Правила любительського та спортивного рибальства. А у разі виявлення порушення прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» рибоохоронного патруля Сумщини: (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

З першого листопада в Сумській області розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2021 року. Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Джерело: