Пологовий будинок Пресвятої Діви Марії отримав від благодійників нове обладнання для терапії новонароджених

Не минає і тижня, як сумський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії отримує нове обладнання для надання якісних послуг пацієнтам. Це відбувається завдяки активній роботі керівництва та співробітників медзакладу, що залучають якомога більше благодійних організацій для покращення забезпечення.

Партнери з українських та міжнародних фондів переконуються, що їхня допомога насправді йде за призначенням – для піклування про здоров’я малюків та їхніх матусь, тому зростає зацікавленість підтримувати пологовий будинок, який постійно підвищує свій професійний рівень та займає лідерські позиції за кількістю новонароджених на Сумщині.  Все більше благодійних організацій виявляють  бажання співпрацювати з пологовим будинком Пресвятої Діви Марії, тому що бачать результат його роботи – а він дійсно найкращий в області.

Чергове підтвердження цієї приємної тенденції – гуманітарна допомога від Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI, яка передала медзакладу вертикальні дихальні контури для немовлят з подвійним підігрівом (вартістю 160 000 гривень), та інкубатор закритого типу Atom Incu I від провідної лікарні Швейцарії CHUV/Centre hospitalier universitaire (вартістю 621 800 гривень). Отримане обладнання буде використовуватися у відділенні інтенсивної терапії новонароджених КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії», де виходжують діток із певними патологіями.

Як пояснюють лікарі, дихальні контури  допомагають їм досягти максимального комфорту та безпеки при використанні штучної вентиляції легень у новонароджених. Дана технологія  убезпечує пацієнта від поширення внутрішньолікарняної  інфекції та  накопичення в дихальному контурі конденсату, що може впливати на якість проведення терапії.

Спеціалізований інкубатор нового покоління призначений для довготривалого виходжування новонароджених з виключенням всіх негативних факторів впливу на дитину. В інкубаторі передбачені всі режими автоматичного підтримання температури повітря та тіла дитини, а також вологості та концентрації кисню в підковпачному просторі. В комплекті-спеціальний багаторазовий датчик для новонароджених з екстремально низькою масою тіла. Мінімальний рівень шуму, бездоганна фільтрація повітря та точність підтримання всіх параметрів поєднані з максимальним комфортом для медперсоналу. Інкубатор можливо комплектувати також вбудованими моніторами маси тіла та пульсоксиметрами з відображенням відповідних показників на кольоровому сенсорному дисплеї, основне призначення якого – підтримка та контроль температури у новонародженого.

«Наш колектив висловлює велику вдячність Національній агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI та колегам із Швейцарії за проявлену увагу до сумського пологового будинку Пресвятої Діви Марії. Нове обладнання неодмінно стане у нагоді для терапії новонароджених, які потребують особливо делікатного догляду.

Завдяки співпраці з благодійними організаціями ми підтримуємо високий рівень якості надання допомоги діткам. Радіємо, що наші можливості розширюються», –  прокоментувала директор КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” Ольга Чирва.

Нагадаємо, нещодавно у сумському пологовому будинку Пресвятої Діви Марії з’явилася дороговартісна німецька реанімаційна система Babytherm.