Пологовий будинок “Пресвятої Діви Марії” отримав унікальне для Сумщини обладнання – портативний сканер вен

На початку цього тижня сумський пологовий будинок “Пресвятої Діви Марії” отримав чергове поповнення медичного обладнання – портативний сканер вен, у зв’язку з чим на офіційній сторінці закладу у соціальній мережі Фейсбук було розміщена відповідна подяка:

“Пологовий будинок “Пресвятої Діви Марії” СМР висловлює подяку БФ “Ранні пташки за надану благодійну допомогу у вигляді портативного сканера вен. Сканер вен для відділення інтенсивної терапії новонароджених, постінтенсивного виходжування та постнатального догляду допоможе безпомилково визначати знаходження вени, що зменшить больові відчуття у новонароджених дітей. Ми щиро вдячні за допомогу та сподіваємося на подальшу співпрацю”!

Директор пологового будинку “Пресвятої Діви Марії” Сумської міської ради Ольга Чирва вдячна за таку допомогу БФ “Ранні пташки” і говорить, що це вже не перша їхня співпраця:

“Звичайно, я як керівник закладу, намагаюся максимально докладати зусиль щодо технічного оснащення нашого пологового будинку. На сьогодні ми чи не найкращі в цьому плані на Сумщині. І отримання нами від благодійного фонду “Ранні пташки” сучасного портативного сканера вен для малюків – ще одна сходинка у напрямку модернізації і технічного лідерства, за що представникам та благодійникам Фонду Олександрі Балясні, Юлії Васільковій та Олені Бондар – велика подяка від усього нашого колективу і майбутніх маленьких пацієнтів. Завдяки цьому приладу лікарі зможуть більш якісно надавати медичну допомогу новонародженим, робити процес більш безпечним. Зазначу, що портативний сканер – досить дороговартісний подарунок (майже 100 тисяч гривень – ред.) і в умовах війни ми навряд чи змогли б його придбати. А так завдяки “Раннім пташкам” ми його маємо і новонароджені зі всієї Сумщини зможуть у нас не лише безпечно побачити цей світ, а й, у разі потреби, отримати відповідне медичне лікування згідно найкращих світових практик.

Також хочу подякувати колективу нашого відділення неонатальної допомоги та його керівниці Юлії Тресницькій, які постійно тримали зв’язок із представниками Фонду і змогли отримати такий гарний результат співпраці”.

Для довідки: 

QV-500 – портативний пристрій для пошуку вен. Він може точно і своєчасно проектувати зображення кровоносних судин на поверхню шкіри.

Венозний сканер допоможе лікарям і медсестрам легко знайти вени у новонароджених і дітей, пацієнтів з надмірною вагою, опікових, онкологічних, туберкульозних хворих, наркоманів, пацієнтів, які отримують довгий час внутрішньовенні ін’єкції, пацієнтів з темною шкірою і ін. Цей пристрій також можна використовувати для обстеження пацієнтів з варикозним розширенням вен і уникати закритих або роздвоєних вен.

Сканер для вен QV-500 має різні функції, які можуть адаптуватися до різного віку, форми тіла, кольору шкіри, ваги та інших особливостей пацієнта.