Поліція встановила всіх учасників насильства над хлопчиком на Добровільній

Сьогодні правоохоронці розповіли про те, як ведеться розслідування у справі про зґвалтування хлопчика на вулиці Добровільній. Згідно з озвученими фактами, мати хлопчика звернулася в поліцію і розповіла про те, що діти з району повідомили їй про знущання групи підлітків над її сином. Це звернення було зареєстровано, на місце попрямувала слідчо-оперативна група, яка з’ясувала, що 7-річний хлопчик протягом довгого часу піддається цькуванню з боку старших дітей.

Хлопчика оглянув лікар, діти, які, ймовірно, виконували ці дії, були запрошені до відділу поліції разом з батьками на бесіду. Оглянувши з їх згоди мобільні телефони дітей, правоохоронці виявили там три відеозаписи з епізодами цькування хлопчика, на одному із записів цькування носила сексуальний характер, тому справа була перекваліфікована на згвалтування, повідомляє shans.com.ua.

За цей час правоохоронці повністю встановили коло осіб, причетних до знущань над хлопчиком. Це сім підлітків у віці від 12 до 14 років. Зараз встановлюється, хто з них грав яку роль в знущаннях і в яких епізодах був задіяний, щоб можна було дати правову оцінку діям кожного з них окремо.

Кримінальна відповідальність загрожує тільки старшому, 14-річному підлітку, до решти рішенням суду можуть бути застосовані заходи виховного характеру.

Читайте також: Змушували їсти випорожнення та катували: Стали відомі жахливі подробиці знущань над 6-річною дитиною в Сумах

Джерело: