Поліція розшукує афериста, який «продав» чоловікові з Ромнів віртуальний автомобіль

Дев‘яносто тисяч гривень втратив молодий чоловік, намагаючись придбати через Інтернет легковий автомобіль. Поліція розшукує псевдопродавця і закликає громадян бути обачними під час покупок майна у Всесвітній мережі.

Як встановили працівники поліції, 21-річний житель міста Ромни на одній з торгівельних інтернет-платформ натрапив на оголошення про продаж автівки, яка видалась йому цікавою у відношенні ціна-якість. Юнак зателефонував за вказаним в оголошенні номером і обговорив з продавцем умови продажу більш предметно. В подальшому вони спілкувалися вже письмово, через один з месседж-каналів.

Бажаючи впевнитися, що продавець є дійсно тим, ким представляється, молодий чоловік запитав у нього документи, які посвідчують особу. І отримав світлини паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду платника податків. У свою чергу продавець запропонував зручний для нього спосіб переказу грошей. І юнак впродовж двох днів перераховував кошти п‘ятитисячними траншами через один з сервісів он-лайн платежів. Врешті, коли обумовлена сума у 90 тисяч гривень була повністю відправлена продавцю, зв‘язок з ним… раптово урвався. Хлопець кілька разів намагався зателефонувати до нього, однак абонент знаходився «поза зоною».

Молодий чоловік, зрозумівши, що став жертвою інтернет-шахрая, звернувся за допомогою до поліції.
«Працівники Роменського відділу поліції за фактом злочину відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України, — коментує ситуацію Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Наразі слідчі відновлюють всі події у цій справі та встановлюють справжню особу афериста і його місцеперебування».

Джерело: