Поліція поінформувала про хід досудового розслідування факту наруги над дитиною на Добровільній

Про знущання над 7-річним хлопчиком підлітків з Добровільної ось уже другий тиждень поспіль говорять не тільки в Сумах. Поліція з’ясувала, що у  цьому брали участь 7 підлітків, і лише одному з них виповнилося 14. Поліція має у своєму розпорядженні відео зі знущаннями і запевняє, що справа перебуває на особливому контролі.

Т.в.о. начальника слідчого управління ГУНП в Сумській області Сергій Скребець і начальник Сумського відділу поліції Борис Сушицький поінформували журналістів про хід розслідування резонансної справи, повідомляє Панорама.

За їх словами, до поліції звернулися жителі одного з мікрорайонів міста із заявою про протиправні дії групи місцевих підлітків щодо 7-річного хлопчика. Спочатку було розпочато кримінальне провадження за фактом хуліганських дій, скоєних групою осіб. У той же день слідство отримало додаткову інформацію (відеозапис), що дало можливість і підстави для перекваліфікації події з ч. 2 ст. 296 (хуліганство) на ч. 4 ст. 152 (згвалтування) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено групу підлітків, які, ймовірно, причетні до скоєння злочину. Хлопцям 12-14 років, всі вони допитані в присутності педагогів і психологів. У рамках кримінального розслідування призначено і буде проведено низку судових експертиз.

«Зокрема призначена судово-медична експертиза, яка має на меті встановлення тілесних ушкоджень і механізму їх отримання. Також психолого-психіатрична, щоб з’ясувати психічний стан малолітньої особи та обставини того, що відбувається. Заплановано низку судово-криміналістичних експертиз, починаючи від дослідження відеофайлів, звуку зафіксованих на ньому осіб і т.д.», – зазначив Сергій Скребець.

Встановлюються ролі кожного з підлітків у скоєному правопорушенні. Експертизи триватимуть протягом місяця.

За словами Бориса Сушицького, працівники превенції опитали понад п’ятсот жителів мікрорайону і зібрали всі необхідні матеріали. На батьків підлітків складені адміністративні протоколи за невиконання батьківських обов’язків відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідаючи на питання журналістів, Сергій Скребець зауважив, що факти сексуального насильства, вік потерпілого та інших учасників події не дають можливості розголошувати всі отримані слідством дані.

Джерело: