Подробиці про коронавірус у Тростянці

Від початку пандемії й по 30 червня 2020 року в Тростянецькому районі зафіксовано 27 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Із загальної кількості захворілих 17 осіб вже одужали, з них 14 жителями міста Тростянець. Про це йшла мова на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС.

Важливо, що показник інцидентності COVID-19 по Тростянецькому району увійшов у норму і складає менше 12 на 100 тисяч населення. Тобто ситуація зі станом захворюваності на коронавірус, яка загостилася на минулому тижні, наразі покращується.

Щодо 4-х випадків захворювання на COVID-19, виявлених у період з 23 червня по 30 червня 2020 року в Тростянці: троє хворих мають сімейні стосунки, й один окремо підтверджений випадок у чоловіка 29 років. Всі хворі лікуються амбулаторно, перебіг хвороби у них легкий.

Стосовно першого, родинного, випадку захворювання медпрацівники повідомили, що взято аналізи на ПЛР-дослідження у майже 30 їх співробітників. Вже надійшли результати аналізів, всі вони є негативними: хворих на коронавірус в трудових колективах не виявлено.

Як повідомила Світлана Лобода, керівник КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги», протягом червня співробітники центру зробили забір матеріалів для дослідження на COVID-19 у 435 жителів Тростянецької громади й району. Для порівняння: у травні було зроблено 79 лабораторних заборів, у квітні – 22.

За інформацією генерального директора КНП «Тростянецька міська лікарня» Анатолія Плахтиря,  в інфекційному відділенні наразі лікується 9 осіб. Серед них хворих на COVID-19 немає. Двом хворим ( із м. Охтирка) повідомлено про підозру на COVID-19, результати аналізів ще не надійшли.

На засіданні також стало відомо, що Тростянецька міська лікарня вже має ІФА-тести для насення для підтвердження/не підтвердження діагнозу «коронавірус».

Джерело: