Підприємці Сумщини — одні з найактивніших учасників держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%»

У рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки за минулий тиждень уклали 110 нових кредитних угод на загальну суму 324 мільйони гривень.

У регіональному розрізі найактивнішими учасниками Програми є підприємці Харківської, Київської та Сумської областей. Практично кожен десятий підприємець, який отримав кредит за умовами програми «Доступні кредити 5-7-9%», має або харківську, або київську, або сумську реєстрацію.

Дещо поступились лідерам бізнесмени з Вінниччини (7% угод). Найменше кредитних угод за умовами Програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено в Івано-Франківській, Миколаївській, Закарпатській, Донецькій та Херсонській областях (по 1% угод відповідно).

Загалом станом на 20 липня 2020 року вже видано 1250 кредитів на загальну суму 1,775 мільярда гривень.

Найбільше активізують Програму угоди в частині рефінансування раніше наданих кредитів. Портфель рефінансованих кредитів вже перевищив мільярд гривень (1,073 мільярда гривень) і продовжує зростати. Сума заявок на рефінансування склала 5,6 мільярда гривень з моменту запуску цього антикризового продукту.

Утім, попит підприємців на інвестиційні кредити, з яких Програма починалася, залишається високим. Загальна сума заявок на інвестиційні кредити склала 4,838 мільярда гривень. А портфель наданих кредитів в рамках цього продукту Програми сягнув вже 687,424 мільйона гривень.

Кожен другий (55%) кредит на умовах програми «Доступні кредити 5-7-9%» отримують підприємства, які працюють у сільському господарстві, 14% виданих позик припадає на підприємців, зайнятих в переробній промисловості, 12% — бізнес в оптовій та роздрібній торгівлі.

Довідково. Станом на сьогодні позику в рамках Програми можна отримати вже в 18-ти банках України.

Джерело: