Під Сумами тричі горіло сміття та сухостій

23 вересня о 13:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння Сухої рослинності на відкритій території по вулиці Паркова в селі Сад Сумського району. На гасіння направили відділення чергового караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 14:07 вогнеборці локалізували загоряння на площі 0,2 га, а о 14:20 ліквідували.

Вже о 13:38 черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини був викликаний в село Бездрик Сумського району, де сталося загоряння сміття. Для безперебійної подачі води, автоцистерну довелося дозаправляти від природної водойми, яка знаходилася на відстані 1,5 км від осередку горіння. Пожежу локалізували на площі до 1 га о 16:15, о 17:44 – ліквідували, витративши 20 тонн води.

Цього ж дня о 14:55 до рятувальників надійшла інформація про загоряння сухої рослинності в селі Корчаківка Сумського району. На гасіння направили чергове відділення 27-го державного пожежно-рятувального посту. По прибутті на місце виклику було встановлено, що горіння відбувалося на площі до 2 га. Для безперебійної подачі води, автоцистерну дозаправляли від водонапірної башти, яка знаходилася на відстані до 4 км. О 16:14 рятувальникам вдалося локалізувати загоряння, а о 18:01 – ліквідувати.

Всього на приборкання всіх цих пожеж залучалося 10 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, загоряння спричинило необережне поводження з вогнем.

Джерело: