«Первинка задихається»: Медики пояснили, чому в сумських амбулаторіях черги

У сумській амбулаторії, що на Марко Вовчок (колишня поліклініка лікарні №5), зранку 15 жовтня — черги під кабінетами лікарів. У коридорі одночасно перебуває більше двох десятків людей. Хворих надто багато і лікарі не встигають приймати всіх, розповіла директорка КНП «ЦПМСД №2» Ганна Івженко, передає suspilne.media.

«Зараз первинка задихається, хворіють усі. Ті, що перехворіли, йдуть за лікарняними. Ми ж не можемо віртуально їм лікарняні видавати. Працюють телефоном усі лікарі. Якщо людина захворіла, вона сидить вдома і лікар її моніторить телефоном. Але іншим треба здати аналізи. Ми зробили електронний запис через одного, щоб не було спілкування. Але вони йдуть і без запису. Ми не можемо передбачити, що вони прийдуть. А лікар — хіба вижене? Я не знаю, як з цим буть», — говорить Івженко.

За словами директорки, наразі у медзакладі ведуть прийом близько 25 лікарів.

«В кабінетах, які приймають хворих на COVID, садимо зараз більшу кількість лікарів», — додає начальниця управління охорони здоров’я міської ради Олена Чумаченко. «Раніше там сидів один лікар і приймав. А сьогодні ми садимо декілька лікарів, які одномоментно ведуть прийом в цих інфекційних кабінетах. Велика кількість людей, які сьогодні хворіють, і логічно те, що є черги», — говорить Чумаченко.