Паливні трейдери попередили сумських перевізників про здорожчання газу одразу на 8 гривень

З 1 жовтня газ, який є значною статтею витрат перевізників, зросте на рекордні 8 гривень. Вже за декілька днів ціна за один кубічний метр палива збільшиться з 25,5 гривень до 33,5 гривень, а ще в жовтні 2020 року вона була 13,99 грн.

В Україні та у Сумах, зокрема продовжує дорожчати скраплений автомобільний газ. Упродовж останніх місяців ціни на АЗС били усі рекорди і, здавалося, що гірше вже не буде. Утім сьогодні перевізники Сум отримали черговий “сюрприз” – їх попередили про збільшення тарифів на метан одразу на 8 гривень.

“Повідомляємо, що з першого жовтня 2021 року ціна за (один) кубічний метр природного газу буде збільшена на 8,20 ( вісім грн 20 коп) у порівняні із вереснем 2021 року” , – йдеться у повідомленні ТОВ “Енерджі 365”.

Сумські підприємці шоковані тим, що наразі відбувається на ринку газу. Кажуть, що таке безпрецедентне підвищення вартості пального ще більше ускладнить їх ситуацію та поставить перевізників не просто у скрутне, а безвихідне становище. Бо наразі стоїть питання: чи працюватиме у Сумах приватний пасажирський транспорт. Щоб зняти його із порядку денного, сумські підприємці звертаються до керівництва Сумщини. Зокрема, просять Сумську облдержадміністрацію навести порядок із ціноутворенням на ринку газу і стабілізувати ціни на метан, а міську владу – запровадити компенсації чи прийняти рішення про приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, яке дозволить покрили таке стрімке здорожчання газу та забезпечити сумчан транспортними перевезеннями.