П’яний водій у Сумах намагався відкупитися від патрульних

Нещодавно на вулиці Першотравневій за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль Fiat Doblo.Вартових порядку відразу ж насторожило те, що керманич надав для перевірки водійське посвідчення зовсім іншої особи. І вже після кількахвилинного спілкування, інспектори зрозуміли: чоловік має ознаки алкогольного сп’яніння. Встановивши його особу, патрульні запропонували 36-річному громадянину пройти огляд на стан сп’яніння, на що він погодився. 1,57 проміле — саме таким виявився результат огляду. Також охоронці порядку встановили, що чоловік позбавлений права керування за вчинення аналогічного правопорушення.

Під час складання адмінматеріалів водій почав пропонувати інспекторам неправомірну вигоду в розмірі 2 тисячі гривень. Після попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара, він вирішив подвоїти суму та запропонував ще 2 тисячі гривень. На чергові попередження чоловік не реагував, тож поліцейські викликали на місце зупинки слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції.

На водія патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП. Слідчі ж відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція неправомірної вигоди) ККУ.

Джерело: