Онлайн екскурсія судом для сумських школярів

Помічник голови Зарічного районного суду м.Суми Юлія Хілько провела онлайн-зустріч з учнями 8-х класів Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29 м. Суми.

Говорили про те, хто працює в суді, які місця в залі судового засідання займають учасники судового процесу та склад суду. На конкретних життєвих ситуаціях Юлія Хілько пояснила, які категорії справ розглядаються у суді. Також поговорили про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх. Кожен повинен неухильно дотримуватися власних обов’язків та не порушувати прав інших, а також усвідомлювати, що відповідальність та заходи впливу за скоєння правопорушень є досить серйозними. Лектор акцентувала увагу, що за вчинки неповнолітніх дітей притягують до адміністративної відповідальності їх батьків або осіб, що їх замінюють.

Доповідач розповіла про символи державної влади, про суддівську мантію. Так, суддівська мантія є одним із символічних атрибутів правосуддя. Проте в різних країнах світу мантії суддів виглядають по-різному, деякі з них дуже оригінальні та доповнені аксесуарами- перуки, окремі мають яскраві кольори. Діти мали змогу ознайомитися з мантіями суддів різних країн світу.

Наприкінці зустрічі школярі отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

Джерело: