Олександр Качура вимагає, аби власники люксових автівок сплатили податок на розкіш, а не обходили законодавство

Народний депутат Олександр Качура направив звернення до Міністерства економіки України щодо сюжету BIHUS.Info про перелік лакшері автівок, власники яких мали би сплатити транспортний податок. Як стало відомо раніше, чиновники виключили з українського податку на розкіш авто марок Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini. Про отриману відповідь, що більше схожа на відписку, парламентар розповів на своїй сторінці у Фейсбуці та заявив, що буде домагатися справедливості від правоохоронних органів:

«Відверто кажучи, виглядає як “пінг-понг” відповідальності, адже усі залучені до цього процесу, кивають один на одного. Проте найголовніше, що журналістське розслідування та депутатське звернення має ефект і його головні герої почали ворушитись.

Я переконаний, що журналісти, як і ми з командою, будуть слідкувати наскільки якісно цей перелік буде доповнений.

Викликає посмішку у відповіді те, що Мінекономіки за зверненням власника авто має доповнювати перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Вже бачу чергу із бажаючих власників “Rolls-Royce”, “Ferrari” чи “Lamborghini”.

До речі, виникає запитання до правоохоронців: чи можна вважати дії посадовців, які не внесли коштовні авто до відповідного переліку, що у свою чергу призвело до втрати бюджетних надходжень воюючої держави, службовою недбалістю (ст. 367 ККУ)?

Тому в порядку передбаченому статтею 214 КПК України, прошу Генерального прокурора вважати цю публікацію заявою про вчинення злочину!».

Нагадаємо, нардеп Олександр Качура також відстоює виділення  додаткового ППО для Сумщини, щоб область надалі залишалася північним форпостом України.