«Одне з основних завдань влади – робити комфортним життя людей як у місті, так і в сільській місцевості» – Роман Грищенко

Про перспективи розвитку Сумщини, ключові зміни в галузях економіки, стратегію розвитку сільської місцевості розповів голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО під час спілкування з місцевими ЗМІ.

«Стратегія розвитку Сумщини – реальний план розбудови економіки області,  важливим елементом якого є розвиток сільської місцевості. Село має жити, і одне з основних завдань влади – уникнути великої різниці між життям в селі, і життям в місті», – говорив голова облдержадміністрації.

Саме тому представники середнього та малого бізнесу, аграрного сектору, громадські організації, керівництво інфраструктурних об’єктів, наукових установ наразі надають свої пропозиції щодо власного бачення розвитку того чи іншого району, селища, села.

«Ми звикли відбудовувати, ремонтувати. Так, це буде, але мусимо направити усі зусилля на побудову нового. Сумщина – унікальний край, що заслуговує на якісні зміни», – підкреслив Роман Грищенко.

Зокрема, це стосується будівництва нового заводу по виготовленню та переробці сухого молока, що дасть змогу підняти закупівельну ціну на молоко з приватних сільськогосподарських господарств. Відповідно наші селяни почнуть отримувати більше коштів. А це також дасть поштовх розвитку економіки на селі.

Серед найближчих планів обласної влади також розвиток переробної промисловості для аграрного сектору, зокрема, впровадження поглибленої переробки сільськогосподарської продукції, будівництво целюлозного комбінату з переробки конопель та створення мережі молочних та плодово-ягідних сімейних фермерських господарств.

Зміни торкнуться і такої складової як туризм. Сумська область має унікальну архітектурну і культурну спадщину. Тому туристична база має бути розвинена так, що гості регіону обов’язково будуть відвідувати не лише міста, а й села.

«Ми будемо гучно заявляти про Сумщину, її просто ще ніхто не знає. Ми будемо відкривати її з різних сторін і робити привабливою як для туристів, так і для її жителів», – наголосив голова облдержадміністрації.

Джерело: