Одіозному ексзаступнику голови Сумської райради суд відмовив у виплаті стотисячної компенсації

Днями Другий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу ексзаступника голови Сумської районної ради на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 12.07.23 за позовом до Сумської районної ради про стягнення заробітної плати, компенсації та середнього заробітку, судових витрат та правової допомоги адвоката загальною вартістю 113 тисяч гривень.

За результатами судового розгляду апеляційну скаргу залишити без задоволення – йдеться в постанові Другого апеляційного адміністративного суду від 22.02.24 у справі №480/3097/23. Судом констатовано, що відповідачем – Сумською районною радою, як субʼєктом владних повноважень доведено правомірність вчинення ним дій, а позовні вимоги позивача є не обґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

Нагадаємо, що рішенням шістнадцятої сесії Сумської районної ради восьмого скликання від 10.01.23 достроково припинено повноваження та звільнено з займаної посади заступника голови Сумської районної ради Валерія СОРОКІНА, обраного від політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ». Його депутатські повноваження також достроково припинено 02.06.23.