Навальний перед впаданням в кому випив чай, який йому приніс помічник

Чай, який перед впаданням в кому випив російський опозиціонер Олексій Навальний, приніс політику його помічник Ілля Пахомов. Раніше прес-секретар Навального стверджувала, що він отруївся речовиною, яке було підмішано в напій.

Про це в четвер, 20 серпня, інформує телеграм-канал Mash.

Так, у розпорядженні журналістів опинився запис з камер відеоспостереження аеропорту Томська, на якій видно, як Навальний сідає за стіл без склянки з чаєм. Через деякий час напій йому приніс Ілля Пахомов, співробітник Фонду боротьби з корупцією, заснованого опозиціонером.

Таким чином спростовується версія про те, що нібито отруєний чай Навальному приготували працівники закладу громадського харчування на території аеропорту.

Також повідомляється, що в Омську, де зараз госпіталізований опозиціонер, пройшов огляд його особистих речей. У сумці не було виявлено лікарських препаратів, які за однією з версій міг прийняти Навальний перед впаданням в кому.

Крім того, співробітники поліції мали намір вилучити всі речі політика, однак це зробити завадила адвокат Навального Христина Малехіна, так як, за її словами, правоохоронці спершу заявляли про необхідність лише провести огляд.

Нагадаємо, Олексій Навальний знепритомнів в літаку, який прямував з Томська в Москву. Лайнер був змушений здійснити посадку в Омську, де його госпіталізували. Через деякий час стало відомо, що опозиціонер впав у кому.

За даними членів команди політика, Навального отруїли. Зараз він знаходиться в реанімації у стабільно важкому стані. У свою чергу телеграм-канали з посиланням на слова очевидців повідомили, що політик вночі перед вильотом випивав до пізньої ночі в селі Кафтанчіково під Томському. Алкоголь міг вступити в реакцію з іншими препаратами, які імовірно вживав Навальний, внаслідок чого стан його здоров’я погіршився.

Джерело: