«Наші біатлоністи мають тренуватися на трасі європейського зразка, а глядачі — якісно проводити своє дозвілля» — Роман Грищенко

На цьому наголосив голова Сумської облдержадміністрації, вітаючи переможців літнього чемпіонату Сумської області з біатлону серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

Літній чемпіонат Сумської області з біатлону серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат проходив з 4 до 6 серпня на навчально-спортивній базі «Динамо» (урочище Токарі). У змаганнях брали участь збірні команди міст Глухів, Суми та Білопільського, Краснопільського, Роменського районів.

Вітаючи переможців та учасників змагань, Роман ГРИЩЕНКО зазначив, що такі чемпіонати проводяться не лише задля видовища, але й з метою підвищення якості та ефективності роботи спортивних шкіл з підготовки олімпійського резерву в області, та участі у всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

«У рамках реалізації ініціативи Офісу Президента України, а саме проєкту «Україна – чемпіон!» щодо створення у кожній області спортивного об’єкту-«магніту», Сумською облдержадміністрацією було запропоновано створення на Сумщині міжнародного центру з біатлону та спортивно-туристичного комплексу категорії «А» з сучасною лижоролерною трасою, біатлонним стадіоном із сучасним стрільбищем (тиром), з системою створення штучного снігу, – повідомив Роман Грищенко. – Цей Центр буде розміщено на території Бездрицької об’єднаної територіальної громади Сумського району.Також до складу зазначеного центру можуть увійти велодоріжки для занять маунтенбайкомта лаунж-зона для відвідувачів.Відтак, цей об’єкт буде присвячений, як передбачається проєктом «Україна – чемпіон!», чемпіонкам зимових олімпійських ігор 2014 року Віті та Валентині СЕМЕРЕНКО».

За словами голови облдержадміністрації, на сьогодні з метою будівництва лижоролерної траси на території урочища Токарі, що має бути невід’ємною частиною Центру, створено робочу групу з питань залучення фахівців різних напрямків, зокрема, спорту, архітектури, будівництва, землевпорядних та лісогосподарських підприємств області, представників органів місцевого самоврядування, фахівців з будівництва з великим досвідом.

«Ми робимо все можливе, щоб наші спортсмени невдовзі тренувалися на трасі європейського зразка, а глядачі мали можливість якісно проводити своє дозвілля», – наголосив Роман Грищенко.

Джерело: