«Наше завдання – потрапити до «зеленої» зони по карантину» – Олександр Лисенко

Міський голова Олександр Лисенко на початку щотижневої апаратної наради наголосив на дотриманні протиепідемічних заходів задля збереження незначних темпів поширення коронавірусу та уникнення посилення карантинних заходів.

Очільник міста нагадав, що 31 липня завершується адаптивний карантин, але епідемічна ситуація не дозволяє повністю відмовитись від обмежувальних заходів. Наразі відомо, що Міністерство охорони здоров’я України готує розмежування території країни на зони небезпеки коронавірусу. Тож завдання влади та сумчан – не допустити погіршення ситуації в місті, аби не довелось посилювати карантин.

«Наше завдання – потрапити до «зеленої» зони по карантину. Для цього треба й надалі бути пильними та уважними, дотримуватись усіх протиепідемічних заходів, які визначені постановами Головного державного санітарного лікаря України, Кабміну та рішеннями виконавчого комітету. Зокрема, слід обов’язково користуватись засобами індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції», – зазначив Олександр Лисенко.

Очільник обласного центру наказав посилити роз’яснювальному роботу щодо дотримання карантинних вимог, а у випадку несприйняття їх юридичними та фізичними особами вживати передбачені законодавством санкції.

Нагадаємо, наразі хворіє 21 сумчанин: усі дорослі, з яких 14 лікуються у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», один – у відомчому лікувальному закладі, решта перебувають на амбулаторному лікуванні.

Джерело: