Нардеп Тетяна Скрипка відстоює законопроєкт, що дозволяє батькам вирішити питанння тимчасового виїзду дітей за кордон через застосунок “Дія”

Народний депутат Тетяна Скрпка переконана, що війна – не привід зупиняти цифровізацію. Парламентарка пишається тим, що українці мають доступ до чималої кількості державних послуг завдяки онлайновим сервісам, що не завжди є в країнах Євросоюзу. За її словами, наразі важливо дати батькам вирішити питанння тимчасового виїзду дітей за кордон з допомогою застосунку “Дія”.

“На засіданні підкомітету у справах сім’ї та дітей, який я очолюю, розглянули законопроєкт про вирішення батьками питань тимчасового виїзду дітей за межі України. Йдеться про можливість надання батьками дозволу на тимчасовий виїзд дитини за кордон через застосунок «Дія».

Нині чинною є процедура нотаріального засвідчення підпису батьків на згоді про тимчасовий виїзд дитини за кордон.

Я підтримую таку альтернативу для батьків, адже можливість потрапити до нотаріуса може бути обмежена за кордоном, або в зоні бойових дій. Комітет вивчає усі плюси і мінуси, і готує свій висновок”, – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.