Нардеп Тетяна Скрипка провела в Сумах робочу зустріч із представниками Міжнародного фонду “Партнерство за сильну Україну”

Народний депутат Тетяна Скрипка продовжує шукати шляхи залучення в Суми додаткової допомоги для відновлення після повномасштабного вторгнення ворога.  З цією метою парламентарка налагоджує контакти з міжнародними партнерами, які об’єдналися у прагненні підтримати Україну в цей надзвичайно важкий час.  Наразі триває співпраця з Міжнародним фондом “Партнерство за сильну Україну”, представники якого відвідали наш обласний центр і розробили план дій, як саме допомогти громаді.

«Фонд “Партнерство за сильну Україну” підтримує розвиток громад, які постраждали від війни. Його завдання – допомогти територіям відновитися і стати захищеними.

Така співпраця включає консультації, фахову підтримку, фінансову допомогу. Йдеться про різні напрямки. Для Сумщини – це укриття у школах, відновлення пошкоджених будівель, вдосконалення комунікаційних можливостей для протидії дезінформації, і безперебійна робота сервісних служб.

Про наміри утворити спільний міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» Велика Британія, Канада, США, Швейцарія та Швеція оголосили 24 серпня 2021 року, у день незалежності України. За рік, влітку 2022 року, мала можливість показати рідні Суми представникам Chemonics International Inc. Ця британська компанія забезпечує в Україні реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги Фонду «Партнерство за сильну Україну».

У грудні між містом і фондом було підписано Меморандум про співпрацю. І ось у лютому рада була вітати поважних гостей на сумській землі.

Ми встигли оглянути об’єкти інфраструктури, будівлі, пошкоджені ворогом, навчальні заклади, поспілкуватися з фахівцями і узгодити план дій. Сумщина потребує підтримки і я щиро дякую іноземним партнерам за допомогу регіону у важкий воєнний час», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Щоб Суми зацікавили закордонних благодійників, була проведена наполеглива робота, та найголовніше, що вона приносить результати. Нагадаємо, раніше нардеп Тетяна Скрипка досягла домовленостей із представниками британської компанії Chemonics International Inc. про фінансування облаштування укриттів у кількох сумських дитсадочках та школах. Така допомога дає можливість дітям навчатися не дистанційно, а у закладах, і почуватися у безпеці.