Нардеп Тетяна Скрипка домовляється із британцями про реконструкцію та оснащення бомбосховищ у навчальних закладах Сум

Дбаючи про безпеку дітей, народний депутат Тетяна Скрипка продовжує займатися питанням створення та оснащення бомбосховищ у освітніх закладах Сум. Парламентарка досягла домовленостей із представниками британської компанії про фінансування облаштування укриттів у кількох сумських дитсадочках та школах.

“Всю каденцію я відстоювала питання облаштування пожежних сигналізацій в навчальних закладах, а в 2021 році, вперше в історії України, на таку систему захисту дітей була передбачена окрема субвенція в державному бюджеті.
☂️Повномасштабна війна змінила напрямки розподілу коштів, але не змінила наше переконання: безпека дітей – понад усе. На зміну сигналізаціям у школах і садочках прийшли укриття. Такі наші реалії і такі пріоритети.
🤝Влітку мала можливість показати рідні Суми представникам Chemonics International Inc. Ця британська компанія забезпечує в Україні реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги Фонду «Партнерство за сильну Україну».
👉Скажу відверто, мала надію, що Суми теж зацікавлять наших закордонних гостей. Для цього була проведена велика робота, ми відвідали об’єкти інфраструктури, заклади освіти, разом з представниками місцевої влади обговорили стан укриттів, їх доступність, відповідність нормам. Згодом досягли попередніх домовленостей, які для мене особисто є маленькою, але важливою перемогою.
‼️За умовами співпраці буде повністю 💯 профінансовано облаштування укриттів в закладах освіти: ДНЗ №3 «Калинка» на вулиці Герасима Кондратьєва та ДНЗ №25 «Білосніжка» у Курському мікрорайоні, у ЗОШ № 21 на Хіммістечку та НВК № 16 на Добровільній.
‼️Додатково іноземні партнери допоможуть місту придбати обладнання для укриттів ще у 10 навчальних закладах (4 садочках та 6 школах).
👉Така допомога дасть можливість дітям навчатися не дистанційно, а у закладах. Крім того Суми отримають обладнані, якісні укриття.
✒️Справа за малим – підписати Меморандум. Я думаю, що він стане подарунком місту з нагоди Дня місцевого самоврядування😉
🇺🇦Дорогі сумчани, бережіть себе і своїх близьких, допомагайте один одному, так переможемо!” – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.