Нардеп Микола Задорожній – про популістське затягування виділення 300 млрд грн Силам оборони України

Народний депутат Микола Задорожній прокоментував голосування Верховної Ради за погодження змін до бюджету на 2023 рік, що передбачають виділення додаткових 300 млрд грн Силам оборони України. Парламентар обурився затягуванням прийняття надважливих рішень для країни через те, що деякі депутати влаштували піар у соцмережах і марнували час. Розгляд поправок тривав понад 10 годин!

«Досягнуто рекорд по часу розгляду поправок до другого читання у цьому скликанні!

І якщо попередній був дещо виправданий і  повʼязаний з розглядом земельної реформи, тоді також «досвідчені» політики розповідали, що все погано і не правильно, але в результаті українці отримали можливість повноцінно розпоряджатися своєю власністю і всі страшилки лишились пафосними словами!

Сьогодні у Верховній Раді розглядаються у другому читанні зміни до бюджету 2023, яким передбачається більше 300 млрд для Сил Оборони, більша частина коштів на грошове забезпечення!!!

Також пропонується збільшити деякі цивільні видатки, серед яких соціальні. Ще є зарплати для урядових установ, серед яких казначейство та аудиторська служба, це додаткові доплати для працівників в прикордонних та прифронтових відділеннях!

Так, дещо з запізненням, але ж ці кошти треба було знайти!

Але «політична доцільність» та , як на мене, псевдотурбота за військових роблять свою справу…. ці зміни треба на вчора, бо тут виплати за жовтень!

Затягування допомоги Силам Оборони, заради ефірів на каналі Ради та в соціальних мережах, як це назвати?

Знову пафосні слова у критиків, та як завжди пусті….» – написав Микола Задорожній на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нардеп також висловив шану голові Комітету з питань бюджету Роксолані Підласій, яка понад 10 годин за трибуною Верховної Ради провела з доповіддю,  вислуховуючи величезну кількість поправок до бюджетного законопроєкту.

Нагадаємо, раніше нардеп Микола Задорожній також висловив переконання, що кошти від податків (ПДФО) військових мають іти на оборону, а не на тротуарну плитку.