Нардеп Михайло Ананченко зустрівся у Ромнах із Надзвичайним та Повноважним Послом Швеції

Народний депутат Михайло Ананченко зустрівся у Ромнах із Надзвичайним та Повноважним Послом Швеції  в Україні паном Мартіном Обергом.  Спілкуючись із дипломатом, парламентар відзначив історичні зв’язки між нашими країнами і висловив вдячність Швеції за послідовну підтримку України під час повномасштабного вторгнення РФ. Також народний обранець висловив сподівання на зміцнення партнерських стосунків, особливо у контексті перспективи вступу нашої країни до  ЄС та НАТО.

«Візит Посла присвячений 315-й річниці перебування в Ромнах короля Швеції Карла XII і його військово-політичного союзника, гетьмана України Івана Мазепи під час Великої Північної війни у листопаді-грудні 1708 року. Тоді було прийнято рішення про формування військово-політичного альянсу та спільні дії проти царя Петра І з метою створення незалежної української держави. Наприкінці минулого  року на честь цієї зустрічі в Ромнах було відкрито пам’ятний знак.  315 років тому, в місті Ромен творилась історія. Це була одна із перших спроб вибороти незалежність України.

Ми маємо багато спільного зі Швецією: демократичні цінності, повага суверенітету інших країн, трудолюбивих мирних громадян та навіть кольори наших прапорів!

Сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч зробить міцнішими сталі  партнерські стосунки між нашими країнами, а жовто-блакитних країн у ЄС та НАТО стане скоро більше!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, народний депутат Михайло Ананченко разом із колегами ініціював звернення до Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Міністра оборони Рустема Умерова та міжнародних партнерів із проханням про допомогу в захисті неба Сумщини – виділення додаткового ППО.