Нардеп Михайло Ананченко разом із міністром охорони здоров’я відкрили нові відділення у лікарнях Сумщини

Народний депутат від Сумщини Михайло Ананченко (партія «Слуга народу») взяв участь у відкритті відділення екстреної невідкладної допомоги в Охтирці та ковідно-реанімаційного відділення у Тростянецькій лікарні. Про деталі події обранець повідомив у Фейсбуці.

“Жителям Сумщини – якісні медичні послуги та сучасні умови лікування, а медикам – гідні зарплати!

Цього разу мав честь разом з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком відкрити відділення екстреної невідкладної допомоги в Охтирці. Це вже 5-те приймальне відділення на Сумщині модернізоване за програмою Президента «Велике Будівництво».

Вартість капітальних робіт майже 2 млн грн, більше половини це кошти держави. Тому хочу подякувати Президенту за ініціативу, а державі за фінансову підтримку.

На відкритті ковідно-реанімаційного відділення в Тростянецькій лікарні міністр також анонсував значне підвищення заробітних плат медичних працівників. В червні Президент України видав Указ, яким зобов’язав Кабмін у бюджеті на 2022 рік передбачити мінімальну заробітну плату для лікарів − 20 тис. грн, для медичних сестер − 13,5 тис. грн. Ми, як депутати Верховної ради, обіцяємо за це проголосувати.

На наступний рік в рамках програми «Велике будівництво» заплановане теж будівництво лікарень. Зокрема, в кожній області буде розбудовано обласну дорослу та обласну дитячу лікарні”, – написав Михайло Ананченко.