Нардеп Михайло Ананченко – про евакуацію людей із прикордоння Сумщини

За участі народного депутата Михайла Ананченка у  Сумському обласному офісі політичної партії «Слуга Народу» відбулася зустріч, на якій обговорювалися потреби та питання внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йшлося про забезпечення місцем проживання, працевлаштування, влаштування дітей у заклади освіти та правову допомогу.

Через загострення ситуації у прикордонних населених пунктах Сумщини, безперервні обстріли все більше мешканців опиняються в складних життєвих обставинах.

«Багато людей змушені залишити свої домівки та переселитися до інших регіонів України. Триває евакуація жителів із прикордоння до міста Суми. Кількість внутрішньо переміщених осіб на території Сумської області постійно збільшується. Лише за останній тиждень у Сумах зареєстровані 1100 переселенців», – розповів Михайло Ананченко.

До обговорення також долучився народний депутат Антон Швачко, наголосивши, що завдання влади на місцях – допомогти внутрішньо переміщеним особам та забезпечити організаційно-правові механізми для того, щоб покращити умови їхнього проживання.

Начальник обласного управління соціального захисту населення Людмила Мусіяка, яка долучилася до зустрічі, надала ВПО відповіді на важливі питання, що допоможе прискорити їх соціальну адаптацію в громаді.

Нагадаємо, за ініціативи нардепа Михайла Ананченка благодійний фонд «Разом для України» отримав відзнаку Верховної Ради України. Парламентар назвав обсяги допомоги, яку надала організація Сумській області: більше 200 доставок допомоги на 100 млн грн за рік.