Нардеп Михайло Ананченко підтримав унікальну розробку школяра із Шостки та ініціював перед Міносвіти створення молодіжного інтелектуального ком’юніті

Нещодавно народний депутат Михайло Ананченко зустрівся із талановитим шосткинським школярем Єрмаком Роговим, який прославився на всю Україною авторською розробкою робота-сапера. Парламентар підтримав юного винахідника із Сумщини і звернувся до Міністра освіти і науки з ініціативою створення молодіжного інтелектуального ком’юніті, де такі розумні і обдаровані діти матимуть змогу для обміну думками та продукування нових ідей. Як зазначив народний обранець, очільник Міносвіти позитивно відреагував на цю пропозицію, аби створювати сприятливі умови для розвитку юних талантів в Україні.

«Пишаюся молоддю Сумщини!

Декілька тижнів тому зустрівся з талановитим юним винахідником із Шостки. 15-ти річний Єрмак Роговий створив прототип універсального воєнного робота, який допоможе військовим у розмінування територій. Ця робота  вразила цьогоріч журі Малої академії наук (МАН) та стала одним з переможців  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Розробка хлопця вкрай важлива. Робот-розмінувальник виявляє міни та вибухові пристрої під землею, перевозить невеликі вантажі, та може виконувати роль  камікадзе та знищувати ворожу техніку. А головне має не високу собівартість.

Єрмаку ще закінчувати школу і отримувати атестат, та хлопець прагне розвитку і самовдосконалення вже зараз.

Наприкінці минулого тижня озвучив  Міністру освіти та науки Оксену Лісовому потребу у створенні  молодіжного інтелектуального комьюніті, де б юні науковці та винахідники могли спілкуватися та обмінюватися досвідом. Отримав абсолютну підтримку від Міністра в тому, що таких обдарованих дітей необхідно максимально підтримувати та мотивувати лишатися в Україні! Адже попереду багато роботи і такій молоді відновлювати країну!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, днями народний депутат провів у Сумах зустріч із почесним консулом Республіки Молдова в Україні Емілем Нурієвим. Як відзначив Михайло Ананченко, налагодженню двосторонніх зв’язків і новим перспективам для Сумщини у гуманітарній, економічній та соціальній сферах сприятиме відкриття офісу консульства Молдови в нашому обласному центрі.