Нардеп Михайло Ананченко анонсував у Сумах відкритий звіт депутатів «Слуги народу»

Чим займається команда «Слуги Народу» на Сумщині та якими здобутками на місцях можуть похвалитися її представники? Про це в ефірі програми «Даю слово» на телеканалі СТС розповів голова Сумської обласної організації ПП «Слуга народу»,  народний депутат від Сумщини Михайло Ананченко.

– Михайло Олегович, партія «Слуга народу» сьогодні активно займається політичним будівництвом. Розкажіть, як багато ваших представництв в області та хто вони, представники «Слуги народу» на Сумщині?

– Я сподіваюсь, що найактивніший період розбудови нашої політичної партії – попереду. Уже зараз ми відкрили 5 офісів. У місті Суми він є водночас обласним, районним та міським. Крім того ми відкрили офіси у Шостці (вул. Депутатська, 15), Ромнах (вул. Коржівська, 121), Охтирці (вул. Армійська,1), Конотопі (пр. Миру, 40/1). Вони працюють у постійному режимі в будні. Сюди звертаються люди зі своїми питаннями та пропозиціями — із ними спілкуються наші менеджери.

Для нас дуже важливий постійний зв’язок із виборцями, тому ми потурбувалися, щоб вони не їхали з віддалених районів до Сум, а мали змогу передати всі свої ініціативи та питання на місцях, у рідному місті.

– Наскільки відомо, у вас є й інші представництва — молодіжні, жіночі…

– Так, у нас є два крила – молодіжне «Зе!Молодіжка» та жіноче «Зе!Жінки». Обидва дуже активні, з величезною кількістю енергії та проєктів.

Зокрема, наша молодь ініціювала один із найбільших проєктів в Україні – молодіжний форум, який цього року відбудеться, до речі, із 17 по 19 грудня. До Сум знову з’їдуться студенти з усієї України – близько 300 чоловік. Буде крутий всеукраїнський захід, в якому візьмуть участь представники Міністерства молоді та спорту .

«Зе!жінки» також впроваджують безліч проєктів, серед нещодавніх — масштабний проєкт проти насильства.

– Чи скрізь в області ви маєте підтримку та співпрацю з представниками влади?

– У нас гарна співпраця з очільником Сумської ОДА Дмитром Живицьким. Ми в постійній комунікації, 24/7. Разом вирішуємо величезну кількість питань, які стосуються Сум та області. Серед нещодавніх — подолали серйозну проблему відключення опалення в Сумському обласному спеціалізованому будинку дитини і в чотирьох житлових будинках біля СНАУ. У той час, як я спілкувався із «Сумигазом», Дмитро Живицький – із Прем’єр-міністром України. За пару годин ми вирішили питання.

І таких випадків — велика кількісь. Наші спільні проєкти також – по парку ім. Кожедуба, по площі Незалежності та багато інших.

Стосовно міського голови Сум – бувають різні ситуації, іноді навіть конфліктні, на фоні політичних розбіжностей, але ми маємо гарні відносини — я з ним працюю не один рік. Тому всі питання швидко вирішуємо. Я насправді дуже вдячний Олександру Лисенку, бо саме з нього почалася моя політична кар’єра. Колись він узяв мене помічником міського голови – це стало однією з вирішальних подій для мене.

– Що можете сказати про співпрацю з громадами області?

– Так сталося, що два округи на Сумщині не покриті депутатами від «Слуги народу», але за нас голосували в усіх районах, і ми маємо представництва з місцевих депутатів у абсолютно всіх ОТГ. Хочу подякувати і нашим головам ОТГ, які є від «Слуги народу», і головам ОТГ Конотопського та Шосткинського районів, які від інших політсил, але у потрібний час відкидають політику, і ми конструктивно та швидко вирішуємо всі питання. Докладаємо всіх зусиль, щоб політичні прапори стояли на другому місці, а робота — на першому.

– На початку року партія «Слуга народу» змінила свою організаційну структуру, а наприкінці — очільника. Чи зміниться тепер суттєво партійна робота?

– Новообрана голова ПП «Слуга народу» Олена Шуляк — активна та завзята. Я впевнений, що зміни 100-відсотково будуть. Зараз вона вже проініціювала великий звіт нашої партії.

Згідно із законом депутати мають щороку звітувати. Це вперше, коли ми взяли участь у місцевих виборах, і це перший рік, коли наші депутати повинні прозвітувати. Зараз ми вже бачимо звіти у соцмережах, а далі, я думаю, ми зробимо один відкритий звіт у Сумах, куди зможуть потрапити всі бажаючі – це буде або в МЦ «Романтика», або в театрі ім. Щепкіна. Сумчани зможуть не тільки послухати, що зроблено депутатами за рік, але й поспілкуватися безпосередньо зі своїми обранцями.

– Не всі звіти бувають позитивними, і відомо, що може бути застосована норма про імперативний мандат, коли депутата відкликають. Чи є вже претенденти на виліт?

– Звісно є. По-перше, є депутати, які, на жаль, не відвідують постійні комісії, засідання рад. Якщо їх обрали люди, а вони не ходять на свою роботу, я думаю, таким депутатам не місце в депкорпусі.

Друга причина для відкликання – політична. Ті люди, які заходили висуванцями від «Слуги народу», але потім змінили свої політичні погляди, не підтримують команду Президента, наш курс, передвиборчі обіцянки, — їм теж не місце в депутатському корпусі від нашої політсили. Чесно буде, якщо вони складуть мандат, підуть самовисуванцями та знову переоберуться…