Нардеп Максим Гузенко: “Змінами до законів посилюємо боротьбу з фальсифікатом та відповідальність за “харчове шахрайство”””

Сьогодні члени Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики розглянули 4 законопроєкти, які вносять зміни до деяких законів України. Зокрема, двома з них зробили черговий крок до того, щоб нація була здоровою. Про це у Фейсбуці повідомив представник Комітету, народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

✅ Так, законопроєктом № 5148 планується заборонити трансжири у харчових продуктах. А саме: використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах, гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні, гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо). Передбачається також чітке і зрозуміле маркування харчової продукції, яка містить пальмову олію. За порушення закону — штрафні санкції.

✅ Законопроєкт № 6248 вносить зміни до законів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів. Він посилить боротьбу з фальсифікатом та відповідальність за «харчове шахрайство». Прийняття законопроєкту покращить держрегулювання питань виробництва харчової продукції, упорядкує її маркування та посилить держконтроль її якості. Споживачі повинні точно розуміти, який продукт обирають, тож маркування, для прикладу, веганських, вегетаріанських або імітаційних харчових продуктів буде чітко регламентованим.

Також з колегами обговорили план роботи на наступні засідання комітету! Працюємо далі 🇺🇦“, – написав Максим Гузенко.