Нардеп Максим Гузенко: “Жителям Сумщини, старшим за 60 років, держава подарує сучасні смартфони”

Сьогодні, 8 лютого, у Києві відбувся “Diia Summit 2022”, у рамках якого команда Міністерства цифрової трансформації розповіла про виконану роботу за 3 роки, а також проінформувала про нововведення, які на нас чекають найближчим часом. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Серед головного:

✅ Президент України Володимир Зеленський повідомив про старт програми Держава у смартфоні — для всіх! Переваги цифрової держави мають бути доступні всім, незалежно від віку. Незабаром громадяни України, старші 60 років і вакциновані, отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон і пільговий тариф.

✅ Нова послуга — шеринг техпаспорта. Тепер у декілька кліків ви можете пошерити техпаспорт у застосунку з близькою людиною, яка користується вашим авто. Заява подається за кілька кліків та обробляється до 10 хвилин.

✅ Автоматична реєстрація будівництва. Раніше послугу можна було отримати на порталі Дія, але чекати на розгляд треба було 10 робочих днів. Відтепер вона надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.

✅ Запустили зміну місця реєстрації по всій Україні. Тепер кожен без жодних папірців і черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або в застосунку Дія та отримати підтвердження від власника житла.

✅ Дуже важлива послуга! Продовження та припинення грошової допомоги ВПО. Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити стоси паперів, можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі Дія.

✅ Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський презентував нову послугу — отримання довідки про несудимість. Близько 1 млн людей щороку замовляють цю довідку. Вона потрібна для військкоматів або для влаштування на роботу. І тепер — у застосунку Дія.

Хочу нагадати, що застосунку «Дія» — 2 роки. Платформа за короткий час здійснила повну цифрову трансформацію України та об’єднала більше ста електронних послуг. 3 роки тому у своїй президентській програмі Володимир Зеленський мріяв про «державу в смартфоні», яка надасть якісний і доступний цифровий сервіс кожному українцю. За 2 роки йому вдалося це втілити в життя. Люди вже забувають про черги, тяганину з документами і графіки держустанов.

Щиро вдячний команді Мінцифри за таку продуктивну роботу! 🇺🇦“, – написав Максим Гузенко.