Нардеп Максим Гузенко: Запроваджуємо стимули для розвитку фермерських господарств

Учора Верховна Рада прийняли законопроект №4046 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Ми вкрай зацікавлені у розвитку та підтримці всіх форм господарювання в агросекторі, і передусім – фермерських господарств, розуміючи їхню велику роль у формуванні національної економіки.

Цей законопроект передбачає надання фермерським господарствам фінансової допомоги з Держбюджету і через Український державний Фонд підтримки фермерських господарств. Для сімейних господарств залишається і додаткова держдопомога (у тому числі на сплату ЄСВ) відповідно до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Маємо негайно зупинити і масовий виїзд сільської молоді та підтримати її підприємницькі ініціативи! Для цього запровадили державну допомогу фермерським господарствам, головам яких не більше 35 років.

Крім того, відтепер фермерському господарству дозволено споруджувати житлові будинки, господарські будівлі та споруди для організації виробництва сільськогосподарської продукції, її переробки та реалізації.

Наша мета – забезпечити гідне життя і достойний прибуток людям, які працюють на землі!”, – написав Максим Гузенко.