Нардеп Максим Гузенко: “Запровадили цивілізований прозорий ринок деревини і водночас зберегли мораторій на експорт лісу-кругляку”

Сьогодні Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №4197-д «Про ринок деревини», яким запровадила цивілізований прозорий ринок деревини і водночас зберегла мораторій на експорт лісу-кругляку. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Цей проєкт є ключовим для реформування одразу кількох галузей української економіки, пов’язаних із заготівлею, продажем та переробкою української деревини. Його положення спрямовані на досягнення балансу інтересів усіх учасників ринку деревини.

Проєкт, зокрема, передбачає плановість проведення заготівлі деревини постійними лісокористувачами, визначає механізми продажу деревини та окремих виробів із деревини власниками лісів та постійними лісокористувачами.

Крім того, документ запроваджує обов’язковість подання та публічність інформації щодо обсягів, ціни продажу та покупців деревини та виробів з неї, а збереження мораторію сприятиме відновленню українських лісів”, – написав Максим Гузенко.