Нардеп Максим Гузенко: “Врегулювали питання соцзахисту постраждалих від COVID-19 медпрацівників та зробили крок до об’єднання адмінструктур Пенсійного фонду і Фонду соцстрахування”

Протягом цього пленарного тижня народні депутати України прийняли 32 проекти законів: в цілому – 19 і за основу – 13. Про найважливіші з них у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Серед найважливішого:

✅встановили адмінвідповідальність за відпуск та доставку ліків дітям до 14 років. Штраф – від 6,8 до 13,6 тис. грн.

✅розширили дію антикорупційного законодавства на нові категорії осіб: посадові та службові особи Фонду соцстрахування України, Пенсійного фонду та органів влади Автономної Республіки Крим, а також члени правління Фонду соцстрахування України, Фонду загальнообов’язкового держсоцстрахування України на випадок безробіття, Пенсійного фонду, Наглядової ради Пенсійного фонду.

✅врегулювали питання соцзахисту постраждалих від COVID-19 медпрацівників. Тепер відповідні страхові виплати, а також права і гарантії поширюються на медпрацівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності.

✅зробили крок до об’єднання адмінструктур Пенсійного фонду та Фонду соцстрахування; Пенсійний фонд України стає уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового держсоцістрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку. Він буде виконувати всі функції, які сьогодні виконує Фонд соцстрахування.

✅розглянули питання виділення у 2022 році 3 млрд грн із держбюджету на заходи підтримки населення під час карантину та реалізацію інфраструктурних проектів.

✅зробили крок до затвердження нової Загальнодержавної цільової соцпрограми “Питна вода України” на 2022–2026 роки. Завдання програми — забезпечити населені пункти якісним централізованим водопостачанням і довести якість питної води до встановлених нормативних вимог”, – написав Максим Гузенко.